Zie foto's (10)

La Vélodyssée - De Contis Plage à Léon

Natuurlijk, EuroVelo-wegen, Familie, Alle publiek in Contis, Saint-Julien-en-Born
31.3 km
Per fiets
2h 30min
Makkelijk
  • Een etappe van de Vélodyssée in de vorm van een bosverbinding, het pad door het bos geeft een gevoel van rust versterkt door de geuren van het dennenbos. U moet het parcours verlaten om te genieten van de nabijgelegen oceaanstranden van Contis-Plage, Cap de l'Homy of St-Girons-Plage, of die van het meer van Léon bij de finish. De aankomst in Léon zal rustig zijn (let op, het pad loopt langs de weg bij de ingang van het dorp); op het dorpsplein wordt van juni tot september elke dag een markt...
    Een etappe van de Vélodyssée in de vorm van een bosverbinding, het pad door het bos geeft een gevoel van rust versterkt door de geuren van het dennenbos. U moet het parcours verlaten om te genieten van de nabijgelegen oceaanstranden van Contis-Plage, Cap de l'Homy of St-Girons-Plage, of die van het meer van Léon bij de finish. De aankomst in Léon zal rustig zijn (let op, het pad loopt langs de weg bij de ingang van het dorp); op het dorpsplein wordt van juni tot september elke dag een markt gehouden; het meer van Léon en zijn restaurants, zijn oevers met picknickplaatsen, bieden u de mogelijkheid om een lunchstop te maken met uitzicht op het meer. U kunt het Etang de Léon niet verlaten zonder een bezoek aan het natuurreservaat of een boottocht op de Courant d'Huchet, een van de natuurlijke curiositeiten van de Landes kustlijn.
Bezienswaardigheid
1 Réserve naturelle du Courant d’Huchet
Dotée de paysages exceptionnels, d’une faune et d’une flore remarquable, la réserve naturelle du Courant ‘Huchet constitue le dernier ensemble d’étangs et de courant d’Aquitaine ayant préservé son caractère naturel.
Reserve-naturelle-Courant-d-Huchet.jpg
2 Balade en barques sur le Courant d’Huchet
Curiosité naturelle, le Courant d’Huchet est le déversoir du lac de Léon vers l’Océan. Il ne se visite qu’en barque avec les bâteliers de Léon. Promenade sous une végétation luxuriante et surprenante.
balade-barque-courant-huchet.jpg
Nos suggestions