Zie foto's (3)
LitEtMixe_5605_CLNT-®SophiePawlak

Visite de l'église Notre Dame de Lit

Evenement erfgoed, Uitstapje, Cultureel in Lit-et-mixe
Gratis
 • De kerk, gebouwd in de 14e eeuw, was een verdedigingskerk, zoals te zien is aan het torentje. In de 19e eeuw werd de klokkentoren verhoogd en in 1904 werd er een torenspits aan toegevoegd met vier engelen op de windstreken, waardoor de kerk zijn kenmerkende silhouet kreeg.
  Op de begane grond van de klokkentoren bevindt zich een 15e-eeuwse stenen Piéta. De binnendeur heeft 15e-eeuwse houten ramen met snijwerk, die op de monumentenlijst staan. Achter in de kerk hangen schilderijen van de...
  De kerk, gebouwd in de 14e eeuw, was een verdedigingskerk, zoals te zien is aan het torentje. In de 19e eeuw werd de klokkentoren verhoogd en in 1904 werd er een torenspits aan toegevoegd met vier engelen op de windstreken, waardoor de kerk zijn kenmerkende silhouet kreeg.
  Op de begane grond van de klokkentoren bevindt zich een 15e-eeuwse stenen Piéta. De binnendeur heeft 15e-eeuwse houten ramen met snijwerk, die op de monumentenlijst staan. Achter in de kerk hangen schilderijen van de Bordeaux-schilder François-Maurice Roganeau, waarvan er een, geschilderd in 1920, is opgedragen aan de kinderen van Lit die in de Eerste Wereldoorlog voor hun land zijn gestorven.
  Gratis toegang.
 • Tarieven
 • Gratis
Uurroosters
Uurroosters
 • De 22 juli 2024 van 10:45 tot 12:00
Sluiten