L'église de Lévignacq et son plafond peint | Côte Landes NatureL'église Saint Martin de Lévignacq a la particularité d'avoir un plafond en bois peint, style coque de bateau inversée... à venir visiter dans ce village typiquement landais

Lévignacq

Dit oude dorpje heeft alles om liefhebbers van het goede leven en oude stenen te bekoren.

Welkom in Lévignacq!

Lévignacq ligt in de buurt van de as Bordeaux – Spanje op 12 km van de Atlantische kust en is een gemeente die verdeeld is tussen de “Pays de Born” en de “Pays du Marensin”.

Vieux Moulin à LevignacqVieux Moulin à Levignacq
©Vieux Moulin à Levignacq

Wist je dat?

Ontdek Lévignacq op een bijzondere manier met een digitale schattenjacht door het downloaden van de gratis app Terra Aventura!

te zien en te doen in Lévignacq

Tijdens een wandeling ontdek je de schatten en de unieke charme: straatjes en vakwerkhuizen uit de XIXe eeuw die typisch zijn voor de architectuur in Les Landes. Langs de beek kom je de wasplaats, de charmante houten “Moulin Vieux” en de muurtjes van ”garluche” tegen, de typische roestkleurige Landaise stenen.

De Saint-Martin kerk is een vestingkerk die geklasseerd is als historisch monument en dateert uit de XIVe eeuw en zich onderscheidt door de donjon-klokkentoren met een polygonale torenspits. Binnen is werk te zien van de lokale artiesten uit de XVIIIe eeuw en fresco’s uit de XVe eeuw. Let ook op de toegangspoort in Lodewijk XIII stijl van gietijzer met houten spijlen.

Van een eenvoudige wandeling tot en met een sportief wandelparcours, ontspan en ga op avontuur in het bos langs een van de twee aangelegde wandelpaden of neem het fietspad van Vignac tot het strand van Cap de l’Homy.

Sluiten