Vue depuis le Phare de Contis | Côte Landes NatureLe Phare de Contis, le dernier des Landes en fonctionnement, visitable d'avril à octobre pour un panorama à 360° sur Contis Plage et son courant, la forêt des Landes, le Cap de l'Homy au sud ou la plage de Lespecier au nord
©Sophie Pawlak

Saint Julien en Born en Contis plage

De buitengewone natuurlijke omgeving van dit Landaise dorp zorgt voor een ongeëvenaarde charme!

Welkom in Saint Julien en Born!

Aan de grens met Marensin en de Pays de Born, heeft Saint Julien en Born zijn identiteit weten te behouden tussen een landelijke sfeer en de verve van een badplaats met het strand van Contis, op 8 km van het centrum.

te zien en te doen in Saint Julien en Born

Kies in je vakantie voor de fiet om je in alle vrijheid te verplaatsen!
Het fietspad vanuit Saint Julien en Born brengt je naar Contis Plage, daar kan je verder fietsen op de Vélodyssée© die langs de Franse kust loopt, naar Mimizan plage in het noorden of St Girons plage via de Cap de l’Homy in het zuiden.

Flaneer over de markten van Saint-Julien-en-Born: het hele jaar in het centrum en op zaterdagmorgen met de beroemde “casse-croûte” en woensdagmorgen “sous les Halles”, in Contis op woensdag en zondagmorgen in juli en augustus.
De zomeravonden zijn zacht en gezellig met animaties in Contis Plage, en een avondmarkt in juli en nog een keer in augustus.

De badplaats Contis Plage

In deze kleine badplaats zijn authenticiteit en een familiale sfeer gegarandeerd.
Een frisse duik nemen of lekker luieren in de zon, met z’n tweeën of met vrienden!

Het strand van 5 km fijn zand is een echt wonder voor fans van surfen en watersport. De zonsondergang is hier een artistiek wonder, dit mag je echt niet missen!

Ten zuiden van de badplaats is de monding van de Courant de Contis, een rivier die je met stand up paddle of een kano kunt verkennen, een avontuurlijke ervaring.

Beklim de 183 treden van de vuurtoren van Contis en bewonder helemaal boven het panoramische uitzicht! De oneindigheid van de oceaan, de uitgestrekte Landaise bossen en de duinen; de enige vuurtoren aan de Atlantische kust tussen Cap Ferret en Biarritz die dateert uit 1862 en geklasseerd is als historisch monument. Hij werkt nog steeds en je kunt hem van april tot september bezoeken.

Sluiten