à vélo dans les Landes | Côte Landes Nature TourismePistes Cyclables, Voies Vertes, Vélodyssée, EuroVéloRoute 1, des kilomètres à parcourir rien qu'en Côte Landes Nature

op de fiets in les Landes

Er lopen honderden kilometers fietspad door les Landes, langs de Atlantische kust of in het binnenland…

Richting de NATUUR!

Routes voor iedereen!

Frankrijk ontving in 2018 de eerste prijs EuroVelo als “de meest gewaardeerde toeristische fietsbestemming in Europa”.

Les Landes heeft een van de grootste fietsnetwerken in het land en wordt doorkruist door twee Europese routes, naast talloze fietspaden en “voies vertes”.
Iedereen kan er vrij gebruik van maken, op zijn eigen tempo en langs zijn eigen route, de parcours zijn ontworpen voor alle fietsers: mensen die veel fietsen of af en toe en sportieve fietsers.

Fietsen

In les Landes betekent dat kiezen voor een milieuverantwoord vervoermiddel. De auto laten staan in de vakantie, dat kan, er is altijd een fietspad in de buurt van je vakantieplek fo een aangepaste route, vooral voor gezinnen.

Fietsers die rondtrekken en een etappe in les Landes fietsen om de streek te ontdekken tijdens een langere tocht:

  • De Vélodyssée® met een lengte van 1200 kilometer vanaf Roscoff in Bretagne tot Hendaye aan de grens met Spaans Baskenland si een magische route die vrijwel helemaal vlak is langs de Atlantische oceaan en die heel geschikt is voor gezinnen.
  • Ontdek de nieuwe Scandibérique®, 1700 km velden en heuvels vanaf Jeumont in het noorden aan de Belgische grens tot Saint Jean Pied de Port in Baskenland, de laatste Franse etappe van de route naar Santiago de Compostella.

Veiligheid

Les Landes is een GEZINSbestemming en veiligheid staat centraal als er kinderen zijn.
Fietsen naar het strand of naar de markt kan bijna overal.
Alle Bureaus voor toerisme in les Landen kunnen advies geven over geschikte routes
en er zijn talloze gidsen en kaarten te koop tegen een redelijke prijs.

Routes die bijna overal vlak zijn

De reden dat er zo veel fietspaden zijn in les Landes, is dat er talloze spoorwegen zijn gerenoveerd en omgebouwd tot geasfalteerde of bestrate fietspaden.

In Côte Landes Nature zijn dat de “Vignac” en de “Camin de Hè” en het zuidelijke deel van de Vélodyssée® vanaf Léon naar Soustons.
Het noordelijke deel van Vielle Saint Girons tot Contis plage ligt het dichtst aan de kust en heeft lichte hellingen!

Ee etappe in Côte Landes Nature

In het kader van Vélo-Vélodyssée® zijn er accommodaties met een label dat garant staat voor ontvangst en services van kwaliteit langs de fietspaden voor fietsers op doortocht. Dit is de garantie van een accommodatie op minder dan 5 km van het fietspad en specifieke uitrustingen en services voor fietsers.

Sluiten