18082054285066609.jpg

Uza

Ontdek een pittoresk Landaise dorp dat de onbetwiste koning van de asperge is geworden.  

Welkom in Uza!

In de Pays de Born op de kruising van de wegen tussen Lévignacq en Saint Julien en Born ligt Uza, een culturele en gastronomische etappe die je niet mag missen tijdens je verblijf in Côte Landes Nature !

te zien en te doen in Uza

Midden in het landaise dennenbos ligt Uza, een dorp met een rijke geschiedenis die tot uiting komt in het erfgoed: het kasteel, het meer en de groene oevers, het gemeentehuis met de originele architectuur, de overblijfselen van de smederijen en…

  • De asperge van Uza is 100% bio!
    Ze worden milieuvriendelijk geteeld: geen bemesting, geen onkruidverdelger of chemische producten. Wit of paars, de biologische asperge van het Domaine d’Uza is een beroemd gerecht dat zeer gewild is onder grote chef-koks van de Franse gastronomie.
  • De kerk Saint-Louis, een curiositeit doe geklasseerd is als Historisch monument. Een plaatselijke vereniging laat je het verleden herbeleven via interessante bezoeken met gids.

Neem het fietspad van du Vignac naar het strand van Cap de l’Homy, dat je door de ongerepte landschappen met de Landaise dennenbomen leidt.

Sluiten