Plage de La Lette Blanche | Côte Landes NatureLa plage de La Lette Blanche à Vielle Saint Girons est une pépite de la nature offrant parking sous les pins et accès à l'océan sans commerce ou ni habitation
©#nature #plage #déconnexion|Sophie Pawlak

Vielle Saint Girons en Saint Girons plage

Deze badplaats in Côte Landes Nature is een perfecte bestemming om de schoonheid van de Atlantische kust en de buitengewone rijkdom van de Landaise bossen te ontdekken. 

Welkom in Vielle-Saint-Girons!

Liefhebbers van de natuur vallen voor de charme van Vielle Saint Girons aan de Atlantische kust van 17 km!

De gemeente is ideaal gelegen voor het ontdekken van de Landaise streek en biedt kilometers fietspaden door de dennenbossen langs de Landaise kust

te zien en te doen in Vielle Saint Girons

Tijdens een wandeling door Saint Girons moet je even stoppen bij de colonne de sauveté, een overblijfsel uit het middeleeuwse verleden. De Sauveté van Saint Girons is een etappe op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en diende als onderkomen voor de pelgrims.

De courant d’Huchet is geklasseerd als natuurreservaat en begint zijn tocht naar de Atlantische oceaan in de buurt van het dorpje Vielle. Op de oevers kun je prachtige wandelingen maken.

Om bij te tanken en van het water te genieten zijn er 4 stranden in Vielle St Girons, kies jouw ideale strand, oceaanstrand (Saint Girons Plage, la Lette Blanche en het naturistenstrand van Arnoutchot) of het strand van het meer van lac Léon in Vielle.

Saint Girons plage

Heel populair en gezellig, met veel originele villa’s langs de kust, een groot strand waar voor elk wat wils te vinden is.
het strand is goed toegankelijk, er zijn grote gratis parkeerplaatsen op een paar honderd meter van de zee.
Een must sinds generaties met een ontspannen sfeer, het is hier vanaf de lente gezellig.

Programma: farniente, zwemmen met toezicht, surfsessies, zand kastelen… an alles voor een geslaagde vakantie.

De hele zomer is het op dinsdagavondavondmarkt, een evenement dat je niet mag missen.

Bewonder de laatste zonnestralen van de dag en de prachtige zonsondergang!

Sluiten