Maison de maître landaise | Côte Landes NatureAppelées aussi " petits châteaux " ces demeures anciennes sont aussi courantes que les maisons landaises typiques avec poutres en bois et briques apparentes. La commune de Linxe est en un bel exemple

Linxe

Profiteer van de natuurlijke omgeving van Marensin voor een onvergetelijke vakantie midden in de bossen van Les Landes. 

Welkom in Linxe!

Op 15 minuten van de stranden van de Atlantische oceaan zoals St Girons plage of Cap de l’Homy, en op 10 minuten van het meer van Léon, ligt het dorp Linxe, een haven van rust.

te zien en te doen in Linxe

Flaneer door het dorp en bewonder de architecturale pareltjes in de pittoreske straatjes:

  • Het Château Belle Époque is een buitengewoon mooi gebouw dat dateert uit 1762. Het kasteel staat op een domein van 4 ha met honderdjarige bomen, een Franse tuin, een meer en een reuzenbamboebos. De paardenstallen die ontworpen zijn door Gustave Eiffel zijn uniek de Nouvelle-Aquitaine.
  • De feestzaal in “Art Déco” stijl is een curiositeit die je echt gezien moet hebben!
    Het werk van architect Georges Fudji werd door het tijdschrift “Le Festin” aangemerkt als “het meest bijzondere werk in les Landes” !

Liefhebbers van wandel-, fiets- en mountain bike uitstapjes kunnen de wandelroute “Binaou” verkennen voor mooie tochten door het bos of de fietsroute “Lo Camin de Hè” door het bos om naar het meer van Léon of Castets des Landes te fietsen.

Rendez-vous ip het marché kerkplein op dinsdag- en vrijdagmorgen waar het hele jaar heerlijke streekproducten te krijgen zijn.

Sluiten