Het Zuidwesten is een culinaire topper!

Overheerlijke keuken die rijk is aan smaken, de gastronomie landaise speelt een belangrijke rol in de art de vivre van alle landais.

De Landaise keuken is bekroond met labels en biedt een grote diversiteit, van de familiale keuken tot gerechten van grote chefs met gecertificeerde producten of producten van kleine producenten die je ontmoet hebt tijdens je verkenningstochten of op onze markten.

De eend is heer en meester!

De foie gras, is koning in het zuidwesten en afkomstig van de beste fokkerijen waar de eenden gevoerd worden met maïs uit les Landes! Smaken verschillen en in Côte Landes Nature kiezen we voor het ouderwetse recept: een mooie plak foie gras op getoast brood, half gebakken met vijgencompote of verse vijgen die even zijn aangebakken geserveerd met gekarameliseerde appels … maar je kiest wat je lekker vindt!

Haal de plancha te voorschijn! Magrets, vleugeltjes of hart, eend is de basis van talloze gezellige maaltijden met vrienden of familie.

We raden je ook de confit de canard aan, het traditionele recept uit de Landaise keuken.

Tip: als je kiest voor glazen bokalen, bescherm ze dan tegen licht en warmte zodat het product beter bewaard blijft.

De witte asperge, koningin van de zandgrond

Vanaf eind maart zijn ze volgroeid en in mei bloeien ze volop. Côte Landes Nature ligt midden in het gebied waar de witte asperges worden verbouwd op de Landaise zandgrond. Ze sluimeren onder de lange zandruggen en en de plastic bescherming en ze worden heel vroeg op de dag geoogst om de subtiele witte kleur te behouden die vervolgens op ons bord prijkt.

De kiwi, het andere fruit van de winter

Kiwi’s zitten boordevol vitamine C, magnesium en vezels en ze worden hier in de buurt op de oevers van de Adour gekweekt.
De topkwaliteit is te danken aan de rijke Landaise grond met rivierklei en een zacht zeeklimaat, kiwi’s zijn er van november tot mei.
Dit moet je testen: de gele kiwi, zachter en zoeter.

Voor lekkerbekken

De pastis landais, het favoriete dessert in les Landes ! Een genereuze brioche met een subtiel parfum van vanille, oranjebloesem en rum of Armagnac. De een heeft hem liever wat smeuïger, de ander wat droger, vaak wordt er vanilleroom of een verse fruitsalade bij geserveerd. Proef de pastis landais op een van onze markten of bepaalde boetieks in Côte Landes Nature.

De tourtière des Landes, is een andere traditionele taart, die iets geraffineerder is. De taart is een opstapeling van fijne deegvellen die “bruidssluier” worden genoemd en appels die overgoten zijn met zoete Armagnacsiroop en gesmolten boter, de taart wordt lauw gegevens en voor puristen geflambeerd met Armagnac.

De Landaise wijngaarden

Op 1 uur van Côte Landes Nature liggen de karakteristieke wijngaarden: de Côteaux de Chalosse, Tursan en Armagnac en tegen de Gers aan vindt je de beste crus van de Bas-Armagnac die rijpen in goed bewaarde, prachtige vaten.
Maar wist je dat we in Côte Landes Nature ook wijngaarden hebben? De oude streek van de zandwijnen strekt zich uit van Capbreton tot Lit et Mixe. In Vielle Saint Girons waakt Georges over het Domaine de Montgrand en de oude wijngaarden die een bijzondere wijn voortbrengen met typische aroma’s.

Geniet maar drink met mate

Sluiten