Courant de Contis | Côte Landes NatureEmbouchure du Courant de Contis séparant le Cap de l'Homy au sud et Contis plage au nord
©Sophie Pawlak

Les Landes...

Een natuurconcentraat

Rollen, klimmen, glijden, flaneren, maar vooral genieten!

HET BOS, EEN VERRASSEND SPEELTERREIN

De routes
Verken te voet, op de fiets of rollers de kilometers fietspaden en andere routes te midden van het Landaise bos, waarvan een deel langs de Vélodyssée©, het fietspad dat langs de Atlantische kust door Frankrijk loopt.

Amusement in de dennenbomen
Wie aan bomen denkt, denkt aan klimmen! In Léon en in Saint Julien en Born, profiteer je van een sportieve ervaring in de zeedennen en eiken. Gekwalificeerde teams zorgen ervoor dat dit geweldige avontuur veilig verloopt!

De streek ontdekken
Les Landes, een streek met een rijke geschiedenis. Via verenigingen en animaties kun je onze streek ontdekken via verhalen, legendes en tradities.

Je uitleven!
Er zijn talloze runs, raids en trails in les Landes. Overdag of ‘s avonds is dit een mooie gelegenheid om je uit te leven in een prachtige omgeving.

Twe meren in Côte Landes Nature

Meer van Léon
In vogelvlucht ligt het meer maar 4 km van de Atlantische oceaan waarmee het verbonden is via de Courant d’Huchet!
Er liggen twee campings aan de oever van het meer met toegang tot alle “verantwoorde” wateractiviteiten: paddle, kano, boot en waterfiets zijn ideaal om de plas te verkennen; de zeilschool biedt stages of materiaal te huur aan en het meer van Léon is ook geschikt om te vissen!

Goe dom te weten: rons eht meer van Léon lopen of fietsen kan niet, maar de voetpaden van het nabij gelegenNatuurreservaat van de Courant d’Huchet dat de ecosystemen beschermt, zijn wel toegankelijk.

Lac d’Uza
Even pauze houden bij het meer van Uza, alsof de tijd even stil staat.
Je komt er vanuit Lit-et-Mixe of Lévignacq via het fietspad van le Vignac, dit is een prachtige plek: de smederijen zijn eerste en de laatste die nog actief zijn in les Landes; de kerk is ‘s zomers open en “Les Amis de l’église Saint-Louis” delen de geschiedenis van dit dorpje graag met je.

Weten : je kunt niet rond het meer lopen, maar je kunt wel van het uitzicht genieten en meedoen aan een VIP paddle-tocht!

Rivieren en stromen

Met een kano over de Palue glijden
De Palue stroomt in het meer van Léon en je kunt de rivier verkennen in een kano-kajak. Dit is een activiteit om een ongerepte omgeving midden in het Landaise dennenbos te ontdekken.
De tocht is niet gevaarlijk en zonder stroomversnellingen, het is er zo rustig dat je soms reigers, eekhoorntjes en herten tegenkomt… als het maar stil genoeg is!

Afdaling van de Courant de Contis met een Paddle
Rustig en tonisch, een Stand Up paddle tocht is goed om je evenwicht te testen en ondertussen van de natuur te genieten.
Huur in Contis plage paddles en roeispanen en ga op avontuur in de natuur in een Natura 2000 zone.
Goed om te weten: De sessies met gids bij zonsondergang zijn echt magisch! Afdaling van de Courant de Contis in een kano is ook een mogelijkheid.

Sluiten