Zie foto's (10)

Eglise Notre-Dame de Lit

in Lit-et-mixe
 • De kerk, gebouwd in de 12e eeuw, was een verdedigingskerk, zoals het torentje laat zien. In de 19e eeuw werd de klokkentoren verhoogd en in 1904 werd een torenspits toegevoegd, bekroond door vier engelen op de kardinale punten, waardoor het zijn kenmerkende silhouet kreeg.
  Op de benedenverdieping van de klokkentoren staat een stenen Piëta uit de 15e eeuw. De binnendeur omlijst 15e eeuwse gesneden houten deuren, die zijn geclassificeerd als historische monumenten. Achter in de kerk hangen...
  De kerk, gebouwd in de 12e eeuw, was een verdedigingskerk, zoals het torentje laat zien. In de 19e eeuw werd de klokkentoren verhoogd en in 1904 werd een torenspits toegevoegd, bekroond door vier engelen op de kardinale punten, waardoor het zijn kenmerkende silhouet kreeg.
  Op de benedenverdieping van de klokkentoren staat een stenen Piëta uit de 15e eeuw. De binnendeur omlijst 15e eeuwse gesneden houten deuren, die zijn geclassificeerd als historische monumenten. Achter in de kerk hangen schilderijen van de schilder François-Maurice Roganeau uit Bordeaux. Een ervan, geschilderd in 1920, is opgedragen aan de kinderen van Lit die tijdens de Eerste Wereldoorlog voor hun land zijn gesneuveld.
  Kom het hele jaar door Notre Dame de Lit bezoeken, hoeder van het erfgoed van de Landes en getuige van de plaatselijke geschiedenis.
  Rondleidingen op maandag om 11 uur in juli en augustus.
 • Gesproken talen
  • Frans
Sluiten