Zie foto's (10)

Phare de Contis

in Saint-julien-en-born
  • De vuurtoren van Contis werd in 1862 gebouwd bij decreet van Napoleon III, op bijna een kilometer van de Atlantische Oceaan, 15 km ten zuiden van Mimizan. Oorspronkelijk was hij helemaal wit, maar in de jaren 1930 werd hij overgeschilderd met twee zwarte Archimedeschroefbanden die rond de constructie waren gewikkeld. In 1944 ontsnapte het ternauwernood aan vernietiging, de Duitsers bombardeerden alleen de lantaarn.
    Met zijn toren van 38 meter steekt de enige vuurtoren in de Landesstreek zijn...
    De vuurtoren van Contis werd in 1862 gebouwd bij decreet van Napoleon III, op bijna een kilometer van de Atlantische Oceaan, 15 km ten zuiden van Mimizan. Oorspronkelijk was hij helemaal wit, maar in de jaren 1930 werd hij overgeschilderd met twee zwarte Archimedeschroefbanden die rond de constructie waren gewikkeld. In 1944 ontsnapte het ternauwernood aan vernietiging, de Duitsers bombardeerden alleen de lantaarn.
    Met zijn toren van 38 meter steekt de enige vuurtoren in de Landesstreek zijn lantaarn op tot 52 meter boven de zeespiegel. Lange tijd bewoond door bewakers, opereert het nu alleen, automatisch. Om de koepel te bereiken, neemt u de gietijzeren trap van 184 treden. Uw inspanning wordt beloond door het uitzonderlijke panorama dat zich voor uw ogen uitstrekt: aan de ene kant de onmetelijkheid van de oceaan, aan de andere kant het uitgestrekte woud van Les Landes.
Tarieven
Betalingsmethoden
  • Betaalkaarten
  • Bank- en postcheques
  • Cash
Sluiten