Vue du Courant de Contis | Côte Landes NatureVue du Courant de Contis de l'embouchure et de son phare à Saint Julien en Born et Lit et Mixe
©ASP Edition

Contis plage

Aan de monding van de Courant de Contis, te paard tussen Saint Julien en Born en Lit et Mixe, de badplaats Contis heeft lange goudgele zandstranden, prachtige golven voor surfers en landais landschappen met een adembenemende schoonheid

De badplaats Saint Julien en Born

Contis, van oorsprong Contis les Bains, is een badplaats die haar authenticiteit en gezinsvriendelijke sfeer heeft weten te behouden.

Je bent in de zomer zo in Contis dankzij de navettes bussen vanaf de stations in Les Landes!

te zien en te doen in Contis

In Contis is er van wandelingen en fietstochten langs de fietspaden, van farniente tot surfsessies altijd voor iedereen wat te doen!

  • In juli en augustus vindt de markt van Contis plaats op het plein in het centrum waar je prachtige regionale producten kunt kopen. Hier moet je zijn op woensdag- en zondagmorgen voor overheerlijke streekproducten.
  • Maak kennis met surfen op het strand van Contis! Meer dan een sport of een tijdverdrijf, surfen is hier integraal onderdeel van de cultuur met een ontspannen art de vivre, met respect voor anderen en het milieu.
  • Flaneer door de hoofdstraat met restaurants, boetieks en winkels en de surfshops, ga op zoek naar de laatste trends van de grote surfmerken of koop je nieuwe plank om de golven uit te dagen!
  • Profiteer van een stand-up-paddle of kanotocht om de Courant de Contis te ontdekken bij eb, laat je meevoeren door de stroom tot Pont Rose.
  • Ga op ontdekking van het erfgoed van Contis: de kapel en de fontein Sainte-Marie-Madeleine of de pinasse.
  • Geklaeerd als Art et Essai, de bioscoop van Contisis een heel bijzondere plek. Hier vindt jaarlijks het Festival International du Film de Contis plaats met een rijk en divers programma en een grote keuze aan films.

Tussen april en september zoek je het hoger op langs de 183 treden van de vuurtoren van Contis die nog in werking is De enige vuurtoren langs de Atlantische kust tussen Cap Ferret en Biarits staat midden tussen de zeedennen en is geklasseerd als historisch monument. De vuurtoren heeft een ‘Barber Pole’ stijl met zwart-witte spiraalschildering en biedt mensen die de top bereiken een adembenemend 360° uitzicht!

Voorzieningen op het strand van Contis

 • Toezicht van half juni tot eind september
 • Uitgerust met een “tiralo” voor mensen met beperkte mobiliteit
 • Verboden voor honden in de afgebakende zones

Verblijf in de buurt

Sluiten