Bijzondere reis door de "Landaise Amazone”

leon-bateliers-lac-lesley-williamson-5.jpg

Stap vanaf de oever van het meer van Léon in een traditionele boot, de “galupe” – voor een onvergetelijke pittoreske tocht op de Courant d’Huchet.

Met vrienden, met z’n tweeën of met het gezin beleef je hier een unieke ervaring tijdens je verblijf in Côte Landes Nature.

Ga op ontdekking in de Landes die sinds 1981 geklasseerd zijn als Nationaal natuurreservaat vanwege de rijkdom aan ecosystemen die er te vinden zijn evenals de buitengewone biotoop.

Er gegarandeerdhelemaal uit
Unieke locatieaan de Landaise kust
Een tocht die je niet mag missentijdens je verblijf in les Landes

De Batellerie aan de Courant d’Huchet, een traditie die voortduurt!

De schippers van de Courant de l’Huchet zijn historisch instituut, ze bieden hun diensten al meer dan een eeuw aan bezoekers en natuurliefhebbers aan.

Deze emblematische figuren van het meer van Léon dragen hun passie en kennis van generatie op generatie over. De kleurige, puntige boten hebben een platte bodem en worden op het meer met roeispanen en op de rivier met een punterstok bestuurd. Deze kleine vaartuigen die behendig worden bestuurd, kunnen langs de 9 bochtige kilometers varen van deze waterweg die het meer van Léon met de Atlantische oceaan verbindt.

De stille en milieuvriendelijke vaartuigen zijn als enige toegestaan op de Courant d’Huchet zodat het fragiele evenwicht bewaard blijft van de plaatselijke flora en fauna.

Een fascinerende reis ver weg van de dagelijkse routine, gewiegd door het kabbelende water en de zingende vogels…

Een authentieke manier om de ongerepte, ruige omgeving te verkennen

De schippers kennen alle geheimen en hoekjes van de Courant d’Huchet.

Tijdens een intieme en gezellige tocht van 2, 3 of 4 uur op het water (maximaal 6 passagiers per boot), laat je je meevoeren langs diverse landschappen met moerassen, mangroves, turfvelden en zandduinen.

In dit heiligdom van biodiversiteit leer je talloze beschermde diersoorten observeren die hier wonen: meer dan 200 soorten vogels, otters, nertsen, grijze reigers, moerasschildpadden en talloze vissen. De dichte vegetatie van waterplanten, elzen, wilgen en zomereiken vormen een waar vegetatiegordijn dat een essentiële rol speelt in het behoud van de oevers tegen erosie.

De courant d’Huchet kronkelt vrolijk richting oceaan in een unieke ruige omgeving en neemt u mee door een weelderige natuur die doet denken aan het Amazonegebied

Sluiten