Ik heb een rit te paard getest in les Landes

In het zadel!
Randonnée à cheval | Côte Landes NaturePromenade à cheval ou en poney dans la forêt landaise à Contis ou sur la plage de Saint Girons, une expérience pour toute la famille !
Tank bij en ontdek les Landes op een andere manier

Een bestemming met eindeloze natuurlijke stranden, zanderige bospaden, les Landes zijn een paradijs voor liefhebbers van paardrijden en reizigers die op zoek zijn naar unieke ervaringen.
Ontdek de verblijven en ritten te paard, de tochten in de landaise bossen, zwemmen met paarden in de Atlantische oceaan, de stages en de verschillende maneges in Côte Landes Nature.

Randonnée à cheval | Côte Landes NaturePromenade à cheval ou en poney dans la forêt landaise à Contis ou sur la plage de Saint Girons, une expérience pour toute la famille !
immense strandenvoor ritten te paard
Te paard in het hart van het Landaise bos met
stages, ritten, lessen, tochtenJe verblijf in les Landes

Een tocht te paard in les Landes

Côte Landes Nature heeft enorm veel prachtige plekken die je te voet of te paard kunt ontdekken.
Voor mijn eerste keer in de streek (en gezien mijn armoedige niveau) kies ik een rit voor beginners op een pony. Als ik het hok uitloop met mijn rijdier kom ik vrolijke kinderen tegen: “ Oh, te gek, jij mag met Opale op stap”!

Ik ben dus best tevreden want Opale is inderdaad heel rustig, een beetje duf zelfs in de voorbereidingsfase. Ik borstel haar, maak haar hoeven schoon, zadel haar, trek de riem aan, ze beweegt geen millimeter. Als ik haar meeneem naar de manege voor een paar rondjes, loopt ze traag en ritmisch.

Een waar plezier.

Les Landes, paradijs voor ritten te paard

Om te profiteren van deze complete activiteit gaat er niets boven de routes door de dennenbossen of kilometers strand zonder hindernissen!
Dat hebben we twee uur lang gedaan. We gingen zelfs in draf… Met wapperende manen. In de loop van de rit ontdekte ik een natuur die ik op de fiets, in de auto of te voet nooit gezien zou hebben. Er ontstond een vertrouwensband tussen mijn pony en mij. We konden het perfect met elkaar vinden.

Dit is een activiteit die ik echt aanraad voor kinderen, volwassenen, beginnende of ervaren ruiters, om unieke plekken te ontdekken.

je verblijf en vakantie te paard in les Landes

Ritten, thema-animaties, stages van meerdere dagen, de maneges van Côte Landes Nature bieden aangepaste lessen en garanderen passende en veilige pedagogische vooruitgang dankzij gediplomeerde begeleiders en de labels van de Fédération Française d’Equitation.

Sluiten