Kano kajakin avontuur modus
Descendre la Palue en canoë | Côte Landes Nature TourismeDescendre la Palue en canoë, deux heures de balades en amont du Lac de Léon
©Courant de la Palue - Canoê|Sophie Pawlak

Ik heb kanovaren op de Palue getest

Daar gaan we voro een afdaling van twee uur!

 

Courant de la Palue - CanoêCourant de la Palue - Canoê
©Courant de la Palue - Canoê|Sophie Pawlak
Kano en kajakmidden in les Landes
Voor elk wat wilsmet vrienden, met z’n tweeën, alleen of met het gezin
Verschillende routesparcours van 2 u....

Rendez-vous midden in het Landaise bos

Ik kom supergemotiveerd aan op het vertrekpunt aan de weg naar Linxe. Het ruikt lekker naar dennen en nat rivierzand, ik ben er direct helemaal uit.

We zijn met een groep van 5, van 6 tot 65 jaar. Zo leuk, en zeldzaam, een activiteit waar iedereen aan mee kan doen!

Nadat ik mijn geleende pak heb aangetrokken, geeft de begeleider ons een paar tips zodat er niets fout kan gaan:
“De Palue is een categorie 1 afdaling. Het is een rivier waar je voor 80% de bodem raakt, let dus op met die resterende 20% als je uitstapt, kies de meest heldere kant en houdt je gymschoenen aan. Bij manoeuvres blijf je in het midden van de rivier anders blijf je op een zandbank hangen. En op sommige plaatsen moet je bukken en op je hoofd letten.“

Bukken, op je hoofd letten? Waarom? Ze zeiden dat het kinderspel was die afdaling…

”De beste houding is op je rug gaan liggen zodat je obstakels kunt zien tijdens het roeien. Op je buik is het lichaam niet lenig genoeg. Als het een tak is, houd je de roeispaan voor je gezicht, dat is genoeg.“

Tot nu toe snap ik het allemaal, hij stelt me gerust door te zeggen dat de stroom niet sterk is, geen acrobatische toeren in het vooruitzicht dus!

Daar gaan we!

Geweldig hier in de vrije natuur, geen lawaai, alleen de vogels en het geluid van onze passen in het gras! Dit gebied is geklasseerd als Natura 2000, een beschermd natuurgebied, dus je mag geen bloemen en planten plukken of dieren mee naar huis nemen… Je laat gewoon alles hier met rust!

Ik heb totaal geen last van mijn armen, de twee uur vliegen om, veel te snel…

Onderweg kom ik eilandjes tegen, en als de rivier smaller wordt, wordt de stroom iets sterker, ik ben erop voorbereid. En het is leuk. Ik kom bij de dam, de kajak gaat met zijn neus onder water en schiet er als een kurk weer uit, maar het verloopt soepel.

Ik ben in een parallelle wereld, volledig ontspannen.
Ik vind dit heel erg leuk en ik zie mezelf al terugkomen met een groep vrienden of familie.

Volgende keer testen: de afdaling van de Courant de Contis !

Vanuit Lit et Mixe begint de tocht op de Vignac, een smal, ondiep riviertje dat met de talloze bochten zorgt voor een ludiek afdaling voor iedereen.

Een paar slagen met de roeispaan en we zijn in de courant de Contis, de andere Natura 2000 zone met moerassen en een weelderige, verrassende flora met onder andere moerashibiscus.

Sluiten