27 kilometres de plages en Côte Landes NatureCôte Landes Nature, c'est 5 plages surveillées donnant sur l'océan atlantique

Iconische bezienswaardigheden

van onze regio

Waan je in onze geschiedenis en ontdek de tradities van Les Landes van Contis naar Leon.

Een levenskunst en herinnering die voortleven

De Courant d'Huchet

De Courant d’Huchet, de daadwerkelijke navelstreng tussen het Lac de Léon en de Atlantische oceaan, is een plek die rijk is aan geschiedenis en traditiess en is een habitat voor zowel flora als fauna.
Het is de enige rivier waarvan de monding niet gestabiliseerd is door bedijking.

Het natuurreservaat is ontstaan uit de wil om een uniek gebied met een grote botanische rijkdom in stand te houden door de menselijke activiteiten en de overbelasting van het huidige toeristische gebied te beperken.

Er zijn 3 bezoekmogelijkheden!

  • VRIJE TOEGANG

Vanaf de brug van Pichelèbe, die Moliets met Vielle-Saint-Girons verbindt (D-328), parkeer je op de parkeerplaats naast het onthaalchalet en volg je de routes die zijn uitgestippeld door kleine houten pijlen met daarop de groene distel, het embleem van de Franse natuurreservaten.
Een topo-gids* van het reservaat zorgt ervoor dat je niets mist van de bijzonderheden van de plek en dat je niet van de gemarkeerde paden afwijkt.
* Te koop in de vestigingen van Côte Landes Nature Tourisme.

  • BEZOEK MET WANDELGIDS 

De bezoeken worden het hele jaar door georganiseerd door de agenten van het Reservaat en vertrekken vanaf de brug van Pichelèbe. Het programma is verkrijgbaar bij het Office du Tourisme of het Maison de la Réserve.
Gepersonaliseerde bezoeken zijn ook mogelijk voor groepen van minimum 10 personen.
Informatie en reserveringen bij La Maison de la Réserve.

  • PER BOOT MET EEN SCHIPPER

De rivierbootindustrie begon in de jaren 1920 en duurt tot op de dag van vandaag voort; de boten maken het mogelijk de rivier en het bos op een andere manier te ontdekken dan te voet.
Bootexcusies vinden op reservatie plaats van april tot oktober. De boten varen elke dag af om 10.00 uur en 14.30 uur.
De tochten duren afhankelijk van het seizoen van 2 tot 4 uur.
Informatie en reserveringen bij het Bureau des Bateliers.

Alleen schippers mogen de Courant d’Huchet bevaren!

het Musée des Landes d'Antan

Het museum dat zich precies tussen Lit en Mixe bevindt, komt voort uit de verbeelding van een dertigtal vrijwilligers en enkele liefhebbers en ‘verzamelaars’van oud gereedschap. Aan de hand van deze alledaagse voorwerpen komen we meer te weten over het leven en de plaatselijke tradities van de Marensin in de 19e en 20e eeuw.

Fototentoonstelling, video’s, spelletjes en animaties, het leven van de bewoners van de omgeving van Lit-et-Mixe en Léon wordt zo verteld.

Deze kleine reis naar het hart van het familie- en plattelandsleven van de Gascons kan vrij of onder begeleiding van een gids worden bezocht.

Geopend van juni tot september, gesloten op zondagmiddag en feestdagen.

De vuurtoren van Contis

De 38 meter hoge cilindervormige schacht van garluche (lokaal gesteente) domineert het Landes-bos en is de enige vuurtoren in de Landes.

Geregistreerd als historisch monument!

De vuurtoren van Contis wierp zijn eerste lichtstraal in 1863.De vuurtoren is in 1937 met zwarte stroken in de vorm van een Archimedes-schroef beschilderd om zowel ’s nachts als overdag als oriëntatiepunt te dienen voor de scheepsvaart. Het is een herkenningspunt tussen Arcachon en Capbreton.

De koepel is te bereiken via een gietijzeren trap met 184 treden.

De vuurtoren is van april tot en met september te bezoeken.

Sluiten